Selecteer een pagina

Herstel na corona

Herstel na corona

Met stem en adem het herstel van Corona ondersteunen

Bij sommige mensen die Corona hebben gehad duurt het herstel lang.

Je blijft vermoeid, je blijft kortademig, je kunt je slecht concentreren. Voor een sociaal leven heb je de energie niet, waardoor je je wellicht geïsoleerd en eenzaam voelt.
Misschien zitten angstige situaties die je tijdens je ziekte mee hebt gemaakt nog onder je huid.
Al deze aspecten van de nasleep van corona vragen om aandacht.

Wanneer je zingt of een tekst voordraagt of declameert gebruik je je adem anders dan wanneer je in een alledaagse situatie spreekt. Zingen of declameren vraagt erom je adem actiever en vollediger in te zetten dan je gewoonlijk doet. Er zijn allerlei wegen en oefeningen om deze manier van ademen op te bouwen en te trainen. En dat begint daar waar jij bent, hoe kortademig je misschien ook bent. Tot zover het fysieke aspect. Maar het gaat verder.
Wanneer je deze manier van ademen koppelt aan je stem, kan dat afgezien van de opbouw van ademconditie je ook emotioneel heel erg goed doen. Je kunt door te zingen of door een bestaande of zelf geschreven tekst te spreken gewoon iets kwijt van wat er in je leeft. Dat kan opluchten, en spanning laten wegvloeien, omdat de stem zo direct met jezelf verbonden is.

Wie weet is wat ik hier vertel moeilijk voor te stellen als je nog nooit met stem en adem bezig bent geweest. Mocht je desondanks denken dat deze benadering misschien iets voor jou kan betekenen, neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op. Ik geef je dan graag een zo duidelijk mogelijk beeld van mijn benadering en mijn manier van werken.

Pin It on Pinterest

Share This